Openingstijden

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

:  Gesloten
:  Gesloten
:  Gesloten
:  10.00 uur – 17.00 uur
:  10.00 uur – 17.00 uur
:  10.00 uur – 16.00 uur
:  Gesloten

Nieuws

VRIJWILLIGERS WELKOM!

Ons verkoopteam kan altijd uitbreiding gebruiken.
Loop gerust binnen tijdens de openingsuren voor meer informatie

........

Dit familie bedrijfje is opgestart in 1986 en ze zijn begonnen met 3 personen in een kleine hut waar heel de familie samen woonde. In de afgelopen 25 jaar hebben ze een bloeiend familiebedrijf opgebouwd met een moderne werkplaats en voorzieningen. Iedere dag begint met een bezoek aan de orchideeën kwekerij om orchideeën te halen. Zelf kweken ze er ook, maar niet genoeg voor productie. De bloemen moeten eerst drogen en daarna worden ze in hars gedompeld en vervolgens komt nog een laagje lak over om ze te laten glanzen. Ze hebben een klein toeristisch winkeltje aan huis.

De unieke sieradencollectie van Kazuri bestaat uit handgemaakte en handbeschilderde sieraden van keramiek uit Kenia, Oost Afrika. De prachtige, unieke kralen worden gemaakt van klei uit het gebied rondom Mount Kenya, wat het product authentiek van deze streek maakt. Inmiddels zijn meer dan 350 lokale vrouwen in dienst bij Kazuri om elk steentje met de hand te vormen en te glazuren en ze vervolgens te verwerken tot unieke juwelen. Kazuri betekent "klein en prachtig" in Swahili. Als drager van Kazuri, helpt u de vrouwen en hun gezinnen aan een beter leven en hoop voor de toekomst. De sluitingen zijn nikkelvrij.

Wat in Nederland schroot of afval wordt genoemd, gebruikt VICTOR MHEMBERE met zijn twee medewerkers als basis voor objecten van scrapmetal. Op een speciale manier worden van dit ijzerafval vormen gesneden en als verschillende delen aan elkaar gelast. Zo ontstaan karakteristieke vogels, vlinders, bloemen e.d. Mhembere maakte roodborstjes en musjes op basis van foto’s uit Nederland. Hij woont met zijn vrouw NOMATTER in één van de dichtbevolkte buiten wijken van HARARE, de hoofdstad van ZIMBABWE. Dank zij de verkoop van zijn werk, kon hij een generator aanschaffen en heeft hij o.a. de veiligheid van zijn werkplaats kunnen verbeteren. Zijn vrouw is onlangs een kleine winkel begonnen.

Van klei afkomstig uit de Mexicaanse heuvels wordt gietklei gemaakt. Om decoratieve objecten te maken word de gietklei in mallen gegoten. Na het drogen gaan de producten in een grote elektrische oven. Daarna volgt de decoratie. De vrouwen tekenen met potlood een ontwerp, om het vervolgens met verf in te vullen. Hierna gaan ze wederom in de oven waardoor de felle kleuren zichtbaar worden. Dan volgt nog een laag glazuur en worden ze voor de laatste keer gebakken.
De werknemers werken onder goede omstandigheden: uit de zon en uit de wind. De vrouwen verdienen hiermee een inkomen waarmee ze onder meer het schoolgeld voor hun kinderen kunnen betalen. Het fysiek zware werk gebeurd door mannen. De opbrengst wordt geïnvesteerd in goede productiemiddelen.

De sage van de Yogiman is ontstaan op Java. Het ver- haal gaat over een man, die zich zo schaamde voor de mensheid, dat hij een leven van meditatie verkoos in de houding waar hij nog steeds om bekend staat. Er wordt wel gezegd dat hij huilt om het leed van de aarde. Toch kan hij diep in zijn hart gelukkig zijn want hij heeft vrede en geluk in zichzelf ontdekt. Yogiman staat voor: Bescheidenheid, Kracht, Energie, Nieuw leven. Hij drukt uit dat het leven in een cirkel verloopt. Er is geen begin en geen einde. Door bescheidenheid en kracht begint het leven altijd opnieuw.